Málnás habos macaron
- 125 g mandulaliszt
- 125 g porcukor
- 80 g tojásfehérje
- 110 g kristálycukor
- 2 ek. víz
- 175 ml habtejszín
-1 tábla fehér csoki
- 150 g málna
- piros ételfesték
A tojásfehérjéket felverés előtt érdemes 1 hétig hűtőben pihentetni!!! A mandulalisztet a porcukrot és 40 g tojásfehérjét jól elkeverem míg közepesen sűrű masszát nem kaptam, majd a piros ételfestékkel megszíneztem. Sütéskor sokat veszít a színéből így nem kell óvatoskodni vele. A maradék tojásfehérjét kemény habbá vertem, a kristálycukorból és a vízből cukorszirupot készítettem és ezt hozzáadtam a felvert fehérjéhez, ezután még kb 1-2 percig habverővel tovább keményítettem a habot. Mikor elkészült óvatosan összekevertem a piros masszával, majd az egészet habzsákba töltöttem. Macaron formába adagoltam a tésztát, és 10 percig hagytam hogy száradjanak, majd 150 fokos előmelegített sütőben 15 percig sütöttem. Míg sültek a puszedlik a töltelékhez a habtejszínt kemény habbá vertem, majd hozzáadtam a vízgőz fölött megolvasztott fehér csokit és a málnát, és tovább kevertem. Mikor a puszedlik elkészültek kevés habbal megkentem az egyik oldalukat és összeragasztgattam őket.
Fontos hogy a hozzávalókat pontosan mérjük ki és minden lépést tartsunk be, mert még sajnos így sem garantált a tökéletes végeredmény. Türelem, és türelem. :) Sok sikert kívánok a próbálkozáshoz, én sem adom fel, ti se tegyétek! :)