receptek, fotók, utazgatások

Finomságok Frú Konyhájából

Narancsos kuglóf cukorsziruppal

2014. január 13. - BBFruzsi
 A következők miatt alakult úgy, hogy lassan 4 hónapja ( te jó ég!) nem került semmi fel a blogra; egyetemre járok, ráadásul Pécsre.. Ez már önmagában elég nyomós indok lenne, igaz? Hiába készül sok finomság itthon (bár azért a vizsgaidőszak alatt kevesebb mint eddig), a készítés is rengeteg időmbe kerül, a dokumentációhoz már sokszor sem türelmem, sem kedvem nincs, ami viszont szomorú, mert az, hogy ma tudtam erre időt szakítani annyira jó érzés volt! Igyekszem ezek után nem elhanyagolni a blogot, igaz, tudom hogy ezt már jó párszor megígértem itt... Hiába, a büntetésem is kiérdemeltem azért hogy így ellustultam. A mai süteményem épp nem sikerült annyira fotogénre mint ahogy elterveztem, de így legalább látjátok, hogy tényleg igazi home made finomság. :)


 Hozzávalók:

- 230 g liszt
- 175 g cukor
- 3 közepes narancs
- kb. 1 dl narancslé
- 3 tojás
- 2 tk. sütőpor
-175 g puha vaj

a cukorsziruphoz:

- 1 dl víz
- 30 dkg barna cukor


Elkészítés:

A sütőt előmelegítettem 160 fokra. A kuglóf formát ( 1,5 literes) kivajaztam. A cukorsziruphoz egy kis lábasba öntöttem az 1 dl vizet, hozzáadtam 30 dkg barna cukrot és addig kevertem közepes lángon míg a cukor teljesen fel nem olvadt. Kb. 3 evőkanálnyi szirupot kanalaztam a kuglóf forma aljába és eloszlattam hogy mindenhova jusson, a többit félretettem. A narancsokból kettőt felkarikáztam , majd a héját körbevagdostam úgy, hogy ne maradjon rajta fehér rész. A narancskarikákat  kuglófforma aljába helyeztem egy sorban rá cukorszirupra úgy hogy fedjék egymást. A harmadik narancs héját nagy lyukú reszelőn lereszeltem. A vajat és a cukrot robotgéppel habosra kevertem, majd egyenként hozzáadtam a tojásokat,  végül a lisztet és a sütőport. A reszelt narancshéjat és a maradék narancs húsát is apróra vágtam és belekevertem a tésztába ügyelve arra, hogy ne kerüljön bele a fehér részből. A tésztát a formába öntöttem, elegyengettem, majd a 160 fokos légkeveréses sütőben 45 perc alatt megsütöttem. ( nem árt egy szúrópróba mielőtt kivesszük a sütőből). A maradék cukorsziruppal tálaltam.

A bejegyzés trackback címe:

https://gombocarthur.blog.hu/api/trackback/id/tr628661648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.