receptek, fotók, utazgatások

Finomságok Frú Konyhájából

Finomságok Frú Konyhájából

Itt van az ősz, én meg itt vagyok újra

2015. október 26. - BBFruzsi
Ismét eltűntem... Mint mindig ilyenkor, most is jöhet a sajnálkozás és az ígéretek, hogy aktívabb leszek, jönnek a fotók és receptek... De most tényleg! :) a héten megosztom Veletek a facebookon és instagramon posztolt sütőtökös kuglófcsoda receptjét, amit egyébként nyomtatva is láthattok majd a Metropol napilap pénteki számában, a konyha rovatban! Lassacskán jönnek az ünnepek, nekem pedig végre van időm (ééééés ihletem) a fotózással is foglalatoskodni, szóval... feléled a blog.

Az utolsó poszt óta férjhez mentem (hihihi), a készülődésről és a végeredményről pedig blogot vezettem, aki még nem látta volna, megnézheti itt!

Ami pedig most következik... egyszerű, de nagyszerű. Bár apróság, azért remélem kihúzzátok vele a következő receptemig amire már nem kell sokat várni. Ezek a kis sült szelídgesztenyék készültek a hétvégén a családnak. Igazi lélekmelengető finomság, egy kis extra őszi hangulat.

Valójában gesztenyét nem nagy ördöngösség sütni, bár itt-ott sokféle módot lehet rá találni, de a végeredményt nem sokban változtatja az elkészítés módja. 
A gesztenyéket megmossuk, majd x alakban (vagy y :D legyünk kreatívak! ) bevágjuk a héját. forró (kb 200 fokos) sütőben sütjük amíg kissé szétnyílik a bevagdalt rész. Még melegen érdemes nekilátni a pucolásának mert később nagyobb gondot okozhat és valljuk be ilyenkor a fogyasztása  is szívet-lelket melengető a szó szoros értelmében... :) vacsorára, vagy csak úgy bekuckózáshoz. 

...a fotón látható kottás tasak még az esküvőnkről maradt Szabó Márti/Dekoxtár csodás meglepetése a rizsszóráshoz :)


A bejegyzés trackback címe:

https://gombocarthur.blog.hu/api/trackback/id/tr968661636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna 2015.10.26. 17:51:06

Kedves Fruzsi!
Amikor rátaláltam a blogodra, azt hittem, nem írod már tovább, és nagyon örülök, hogy nincs így, és folytatod. Remélem, sok-sok egészséges és finom étel receptjét láthatjuk majd. :) Szívesen olvasnék az alapokról is: mi legyen a hűtőben/kamrapolcon, hogyan álljunk neki az életmódváltásnak, mit együnk reggelire stb., szépen sorjában. :) Gratulálok az eredményeidhez, irigylésre méltó. Nagyon kiegyensúlyozott és csinos vagy a képeid alapján, biztosan élőben is. Várom a következő posztot!
Üdv,
Anna
süti beállítások módosítása