A kertünkben érik a meggy, az eper egyre olcsóbb, itt a nyár, egyre melegebb az idő... HELLO június! A kedvenc hónapom! :) Kell ennél több indok, hogy jégkrémet készítsünk házilag? Naná, hogy nem!!! Két félét is készítettem, biztos, ami tuti. Nem is igazán tudok választani, melyik a kedvencebbik, mert elég más karakterű a kettő. A meggyes kissé fanyar mégis édes és frissítő, a "túrótortás" pedig istenien krémes. Szerintem próbáljátok ki mindkettőt, sőt engedjétek szabadjára a fantáziátokat és alkossátok meg a saját kedvenceteket!
Epres túrótortás jégkrémek
Hozzávalók:
(4 db 150 ml-es pohárhoz)
- 250 g natúr joghurt
- 100 g túró
- 200 g eper
- pár csepp édesítőszer
- 80 g zabkeksz
- 30 g vaj
Elkészítés:
A túrót a joghurttal és az édesítővel elkevertem, 4 fele osztottam, a műanyag / papír poharak aljába adagoltam. Az epret botmixerrel összetörtem, szintén 4 fele osztottam, és a túrós krémre adagoltam. A vajat megolvasztottam, belemorzsoltam a zabkekszet, jól elkevertem és a 4 pohárban egyenlően elosztottam az így kapott morzsát. A poharak közepébe pálcikákat szúrtam, majd pár órára mélyhűtőbe tettem.
Mentás meggyes jégkrémek
Hozzávalók:
(6 db IKEA pálcikás jégkrémformához)
- 250 g meggy (kimagozva ennyi)
- 250 g natúr joghurt
- pár csepp édesítő
- 1 nagy csokor friss menta levelei
Elkészítés:
A meggyet megmostam, kimagoztam. A hozzávalókat egy közepes tálban, botmixer segítségével összeturmixoltam, majd a a formákba adagoltam. Mindegyiknek a közepébe egy pálcát helyeztem majd pár órára a mélyhűtőbe tettem. (A fa pálcikákat 100 darabos kiszerelésben vettem a patikában 800 Ft-ért, ott "fa nyelvlapoc"-ként árulják, egyébként csak webshopban láttam ilyet, de gondolom cukrász kellékes boltban is kapható.)