Avokádókrém
-1 db érett avokádó
- 3-4 szem koktélparadicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 g tömlős krémsajt
- só, bors
Az avokádót megmostam, félbevágtam, és kikanalaztam az érett húsát, majd egy kis tálban pépesre törtem. Hozzáadtam a megmosott kis cikkekre vágott koktélparadicsomot, a fokhagymapréssel összetört hagymát, 2 nagy csipet sót, egy kevés borsot, és a sajtot, majd jól összekevertem és kész is! :) Nem egy nagy ördöngösség, és ha jó helyen és időben keressük az avokádót, nem is olyan nagyon vészesen drága.
Házi tortilla
- 100 g kukoricaliszt
- 150 g finomliszt
- 1 tk. sütőpor
- 1 ek. olaj
- 150 ml langyos víz
- 1/2 tk. só
A liszteket összekevertem a sütőporral és a sóval, majd hozzáadtam az olajat és a langyos vizet. Ruganyos tésztát gyúrtam belőle majd letakarva hagytam pihenni 15 percet. Pihentetés után a tésztát 8 egyforma kis részre osztottam, majd egyenként kinyújtottam őket.( kb. 2-3mm vastag korongokat kell kapni)
Felforrósított serpenyőben zsiradék nélkül 1-1,5 perc alatt hirtelen megsütöttem mindkét oldalát. Jó nasizást mindenkinek!