receptek, fotók, utazgatások

Finomságok Frú Konyhájából

Finomságok Frú Konyhájából

A Gofri és az Eper találkozása

2013. május 19. - BBFruzsi
Először is jöjjön a magyarázkodás és a bocsánatkérés, amiért lassan egy hónapja nem írtam a blogba... Az indok, hogy rengeteg volt a dolgom, a múlt hónap elején Pécsett a Kodály Központban sikeresen színpadra vittünk egy opera előadást, ami életre szóló, csodálatos élmény volt, viszont emiatt sokkal többet kellet ott lennem... Igaz egyszer belekezdtem egy "blogravalóba", de valamiért nem sikerült sem a süti, sem a képek, az egész egy kapkodás volt és borzasztó megfelelési kényszer lett úrrá rajtam... Akkor úgy éreztem, nem csinálhatom ezt, mert ez a szenvedélyem, és muszájból nem lehet csinálni. Ezért úgy döntöttem, ha lesz időm és kedvem, akkor nyugodt körülmények között és türelemmel újra nekilátok. Ma jött el ez a nap.



Gofri tejszínhabbal és eperszósszal

a tésztához 

- 4 dl tej
- 3 tojás
- 250 g list
- 3 ek. cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 tk. sütőpor
- 8 ek. olaj
- 1 csipet só

a szószhoz

- 20-25 kisebb szem eper
- 2 ek. porcukor



Elkészítés

A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem. A tejet a tojások sárgájával és az olajjal jól elkevertem,egy másik edényben a lisztet a sütőporral a cukorral és a sóval összedolgoztam, majd hozzáadtam a folyékony hozzávalókhoz. Ezután a felvert habot óvatosan belekevertem a masszába. Nem szabad sokáig kevergetni mert összetörik a hab és nem lesz könnyű a gofri tésztája. A gofrisütőt előmelegítettem majd megkentem olajjal és kisütöttem benne a tésztát. Míg sültek az epret  megmostam, megpucoltam,  majd botmixerrel összeturmixoltam, és hozzáadtam a porcukrot. Mikor elkészültek a gofrik tejszínhabbal, eperszósszal és friss eperrel tálaltam.


Jövő héten elkezdődik az egyetemen a vizsgaidőszak, így ismét elég sok dolgom lesz, de ígérem, fogok időt szakítani a blogolásra... Addig is jó főzőcskézést mindenkinek! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gombocarthur.blog.hu/api/trackback/id/tr838661660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása