A paradicsomszósz kissé megsült a pizza szélén, az íze azért így is nagyon jó... de azért erre legközelebb jobban odafigyelek :)
Pizza Prosciutto & Rucola
Hozzávalók 2 db 30 cm-es pizzához:
tészta:
- 500 g liszt
- 1/4 l langyos víz
- 1 csipetnyi élesztő
-1 ek. só
- 3 evőkanál olívaolaj
feltét:
- 3-4 szem érett paradicsom
- 120 g paradicsom püré
- 2 csomag mozarella
- 80 g sonka
- 100 g parmezán sajt
- 2-3 maroknyi rucola levél
- 1 kanál olívaolaj
- só, bazsalikom, oregánó
Elkészítés:
A lisztet egy nagy tálban elkevertem a sóval, majd egy kis mélyedést csináltam a a tál közepén. A langyos vízben feloldottam az élesztőt, majd a mélyedésbe öntöttem, hozzáadtam az olívaolajat, és szépen lassan összedolgoztam a hozzávalókat. Addig gyúrtam míg egynemű ruganyos tésztát nem kaptam, majd egy konyharuhával letakarva meleg helyen kelesztettem míg a kétszeresére nőtt.
A sütőt 250 fokra előmelegítettem, majd a tésztát kelés után újra jól átgyúrtam, kettéválasztottam. Nagyon vékonyra kihúzkodtam úgy, hogy nagyjából kerek maradjon, nem baj ha nem teljesen szabályos, így látszik hogy igazi házi tésztát csináltunk. :)
A paradicsomszószhoz a paradicsomokat meghámoztam, kockára vágtam, egy serpenyőben hozzáadtam 1 kanálnyi olívaolajat, majd a pürével alacsony fokozaton összefőztem. Bazsalikommal, oregánóval, sóval ízesítettem.
Sütőpapírral bélelt tepsiben minden feltét nélkül 3-4 percre beraktam a sütőbe, majd kivettem, megkentem a paradicsomszósszal, majd ismét visszatettem a sütőbe 5 percre. Mikor elkészült rászeleteltem a mozarellát és a sonkát, majd újabb 10 percre visszatettem a sütőbe. Mikor elkészült megszórtam a friss rucola levelekkel és a reszelt parmezán sajttal.