receptek, fotók, utazgatások

Finomságok Frú Konyhájából

Finomságok Frú Konyhájából

Házi pizza

2013. augusztus 27. - BBFruzsi
Eddigi pizza próbálkozásaim csúcspontja a mai, hozzáteszem, eddig vastagabb és nehezebb tésztát készítettem,  rengetegféle feltéttel, nem is értem miért, mert akárhányszor vendéglőkben ettünk pizzát, mindig lerendeztem magamban, hogy én az eredeti olasz nagyon vékony tésztás egyszerű feltétes változatot szeretem. Eljött a nap mikor itthon is megsütöttem.


A paradicsomszósz kissé megsült a pizza szélén, az íze azért így is nagyon jó... de azért erre legközelebb jobban odafigyelek :)



Pizza Prosciutto & Rucola

Hozzávalók 2 db 30 cm-es pizzához:

tészta:

- 500 g liszt
- 1/4 l langyos víz
- 1 csipetnyi élesztő
-1 ek. só
- 3 evőkanál olívaolaj

feltét:

- 3-4 szem érett paradicsom
- 120 g  paradicsom püré
- 2 csomag mozarella
- 80 g sonka
- 100 g parmezán sajt
- 2-3 maroknyi rucola levél
- 1 kanál olívaolaj
- só, bazsalikom, oregánó



Elkészítés:

A lisztet egy nagy tálban elkevertem a sóval, majd egy kis mélyedést csináltam a a tál közepén. A langyos vízben feloldottam az élesztőt, majd a mélyedésbe öntöttem, hozzáadtam az olívaolajat, és szépen lassan összedolgoztam a hozzávalókat. Addig gyúrtam míg egynemű ruganyos tésztát nem kaptam, majd egy konyharuhával letakarva meleg helyen kelesztettem míg a kétszeresére nőtt.
A sütőt 250 fokra előmelegítettem, majd a tésztát kelés után újra jól átgyúrtam, kettéválasztottam. Nagyon vékonyra kihúzkodtam úgy, hogy nagyjából kerek maradjon, nem baj ha nem teljesen szabályos, így látszik hogy igazi házi tésztát csináltunk. :) 
A paradicsomszószhoz a paradicsomokat meghámoztam, kockára vágtam, egy serpenyőben hozzáadtam 1 kanálnyi olívaolajat, majd a pürével alacsony fokozaton összefőztem. Bazsalikommal, oregánóval, sóval ízesítettem.
Sütőpapírral bélelt tepsiben minden feltét nélkül 3-4 percre beraktam a sütőbe, majd kivettem, megkentem a paradicsomszósszal, majd ismét visszatettem a sütőbe 5 percre. Mikor elkészült rászeleteltem a mozarellát és a sonkát, majd újabb 10 percre visszatettem a sütőbe. Mikor elkészült megszórtam a friss rucola levelekkel és a reszelt parmezán sajttal. 





A bejegyzés trackback címe:

https://gombocarthur.blog.hu/api/trackback/id/tr408661652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása