receptek, fotók, utazgatások

Finomságok Frú Konyhájából

Finomságok Frú Konyhájából

Tisztán finomakat

2015. április 15. - BBFruzsi
Sokan úgy gondolják,az életmódváltás a finom ízekről való lemondással kéz a kézben  jár. Nem nagy meglepetés, ha azt mondom, én is így voltam vele az elején, és nagyon nehezen vettem rá magam arra, hogy beáldozzam a jól megszokott, agyonfinomított, mesterséges alapanyagokból, rengeteg ízesítővel és színezékekkel teli ételekből álló étrendemet, és ehelyett egy új zöldségekből, gyümölcsökből, zsírszegény fehérjékből, egészséges alapanyagokból készülő tiszta étrendre álljak át. Nem kellett hozzá sok idő, hogy rájöjjek, ezekből az alapanyagokból is lehet finom, (sőt, ezekből lehet igazán ízletes) ételeket készíteni. Egy idő után elkezdtem érezni az igazi ízeket, hogy nem csak az agyon cukrozott élelmiszerek édesek, rájöttem hogy a párolt zöldségek nem íztelenek, és hogy egy kiadós salátával is jól lehet lakni! 
Jókat ettem, nem éheztem, mindezek mellett 1 év alatt mintha kicseréltek volna, tudatosabb, fittebb, egészségesebb lettem (és nem mellesleg majdnem 30 kilóval kevesebb :)) Szemléltetésként pár telefonos fotóm az elmúlt időszakban készített egészséges és FINOM ételekből. A felső két képhez receptet is megosztok veletek! 




Zöldfűszeres csirkemell grillezett paradicsommal és kuszkusszal

Hozzávalók (2 személyre):

  • 35 dkg koktélparadicsom
  • 1 bögre kuszkusz
  • 30 dkg csirkemell filé
  • madársaláta
  • provence-i zöldfűszer keverék
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • só, bors
A paradicsomokat kettévágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszórjuk kakukkfűvel és pici sóval, meglocsoljuk olívaolajjal. Betesszük az előmelegített sütőbe 250 fokon 20-25 percre. Akkor lesznek jók a paradicsomok, ha már kicsit megfonnyadnak és sötétebb lesz a színük. Miközben sülnek a paradicsomok a csirkemelleket megmossuk, apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a provence-i keverékkel ízlés szerint, majd leheletnyi olívaolajban hirtelen ropogósra sütjük. A kuszkuszt tegyük egy mélyebb tálba, öntünk rá egy bögre csipet sóval elkevert forró vizet, fedjük le fóliával, és várjuk meg, míg megszívja magát. Mikor elkészült a kuszkuszt osszuk két tányérba, adjuk hozzá az elkészült csirkét és a grillezett paradicsomokat, végül szórjuk meg pár maréknyi madársalátával.

Proteines palacsinta


Hozzávalók 10 darabhoz

  • 200 g apró szemű zab
  • 50 g fehérjepor (csokis, vagy vaníliás opcionálisan)
  • 2 egész tojás
  • 1 tojás fehérje
  • 2 dl sovány tej
  • 3 dl ásványvíz
  • kókuszolaj a sütéshez
A tészta hozzávalóit összekeverjük, ezután picit állni hagyjuk, hogy a zab megszívja magát a folyadékokkal. Ezután felforrósított teflonos palacsintasütőben, lassú tűzön mindkét oldalát megsütjük.Töltelékként 250g túrót 1 kis pohár natúr joghurttal és kevés édesítőszerrel elkeverünk, a tetejét eperrel díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gombocarthur.blog.hu/api/trackback/id/tr118661644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

orsi 2015.06.01. 11:00:56

pontosan így, most a szezonbán én is már a tésztára is epret rakok :) de olyan isteni, nem lehet nem szeretni. Köszönve a jó dzsemfix találmánynak, épp epret raktározok télire, gyorsan és finomat :) még eperöntetnek is tökéletes fagyi tetejére. és itt most láttam gyömbéres és mentás verzióval, nézzétek http://glurl.co/befozok

Névtelen 2015.09.18. 19:13:59

Ha elszertnétek érni kérlek keressetek ezen a telefonszámon.: 0630 599 3928 és ,ha kérhetnélek Titeket minél harabb hívjatok föl!
süti beállítások módosítása