Ismét eltűntem... Mint mindig ilyenkor, most is jöhet a sajnálkozás és az ígéretek, hogy aktívabb leszek, jönnek a fotók és receptek... De most tényleg! :) a héten megosztom Veletek a facebookon és instagramon posztolt sütőtökös kuglófcsoda receptjét, amit egyébként nyomtatva is láthattok majd a Metropol napilap pénteki számában, a konyha rovatban! Lassacskán jönnek az ünnepek, nekem pedig végre van időm (ééééés ihletem) a fotózással is foglalatoskodni, szóval... feléled a blog.
Az utolsó poszt óta férjhez mentem (hihihi), a készülődésről és a végeredményről pedig blogot vezettem, aki még nem látta volna, megnézheti itt!
Ami pedig most következik... egyszerű, de nagyszerű. Bár apróság, azért remélem kihúzzátok vele a következő receptemig amire már nem kell sokat várni. Ezek a kis sült szelídgesztenyék készültek a hétvégén a családnak. Igazi lélekmelengető finomság, egy kis extra őszi hangulat.
Valójában gesztenyét nem nagy ördöngösség sütni, bár itt-ott sokféle módot lehet rá találni, de a végeredményt nem sokban változtatja az elkészítés módja.
A gesztenyéket megmossuk, majd x alakban (vagy y :D legyünk kreatívak! ) bevágjuk a héját. forró (kb 200 fokos) sütőben sütjük amíg kissé szétnyílik a bevagdalt rész. Még melegen érdemes nekilátni a pucolásának mert később nagyobb gondot okozhat és valljuk be ilyenkor a fogyasztása is szívet-lelket melengető a szó szoros értelmében... :) vacsorára, vagy csak úgy bekuckózáshoz.
...a fotón látható kottás tasak még az esküvőnkről maradt Szabó Márti/Dekoxtár csodás meglepetése a rizsszóráshoz :)