receptek, fotók, utazgatások

Finomságok Frú Konyhájából

Finomságok Frú Konyhájából

Triplacsokis muffin- a visszatérés

2017. február 22. - BBFruzsi

Lassan 9 hónapja nem írtam a blogba. Igen, ez a szám nem véletlen, ez AZ a bizonyos 9 hónap, ami megakasztotta a blogolás folyamatát. (de egy még hátra van) Rengeteg minden történt ezalatt az idő alatt, elköltöztünk a saját kis fészkünkbe, gyönyörű új konyhánk lett, amiről biztosan fogok írni egy posztot, mert imádom, remélhetőleg ezt még a szülés előtt megejtem. Mert, hogy nemsokára hárman leszünk, és emiatt ha jól sejtem megint lesz egy hosszabb kimaradás a blogon, de ezentúl is vissza-visszatérek és igyekszem feléleszteni egy-egy poszttal, mert mindig készül ám valami finomság a konyhámban, csak a dokumentációra nincs időm vagy kedvem, illetve mostanában inkább erőm... A mai (igazából tegnapi) egyszerű, de nagyszerű muffin a férjem kérésére készült, betegápolás céljából, már nem is tudom megszámolni hányszor csináltam meg, akkora a sikere. Könnyű muffin alapreceptet alakítottam át, pikk-pakk elkészülő sütiremek lett belőle, viszonylag kevés hozzávalóból, még kevesebb rumlival, ami egyáltalán nem másodlagos szempont, főleg így, közel az anyukasághoz. :)

blog2_1.jpg

Hozzávalók (12 db muffinhoz)

  • 275 g liszt
  • 25 g holland kakaópor
  • 175 g cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 150 g vaj
  • 175 ml tej
  • 2 tojás
  • 1-1 tábla fehér és tejcsoki

Elkészítés

A lisztet a cukorral, kakaóporral, sóval, és a sütőporral összekevertem. A vajat megolvasztottam, megvártam míg visszahűlt szoba hőmérsékletűre. Egy másik tálban kézi habverővel jól elkevertem a kihűlt vajat a tejjel, a tojásokkal, majd fokozatosan hozzáadtam a lisztes keverékhez. A csokikat apró darabokra vágtam. Az elkészült tészta felét a muffin formákban elosztottam, mindegyikbe tettem csoki darabokból, majd a tészta másik felével befedtem őket. Előmelegített, 180 fokos, légkeveréses sütőben 25 perc alatt készre sütöttem, tűpróbával ellenőriztem. Díszítésképpen, mikor kihűltek, csokimázzal kissé leöntöttem őket, de ez már teljesen opcionális, enélkül is igazán csokisak. Csodásan feljönnek, és isteni illat lesz tőlük az egész lakásban. :)

blog3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gombocarthur.blog.hu/api/trackback/id/tr7412281893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2018.02.14. 22:09:32

Megcsináltam a recept alapján, még tettem bele pici szárított málnát meg epret ! Imádta mindenki, gondolkozom rajta, hogy munkába is csinálok majd, bár lehet nem érdemlik meg a kollégák :D
www.ujsagomat.hu/lidl/
süti beállítások módosítása